Αξιοθέατα Και Παραλίες

Ναυάγιο

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί πλούσιο σε αξιοθέατα και υπάρχουν πολλά μέρη να επισκεφτείτε και πολλά πράγματα να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Το πιο φημισμένο αξιοθέατο που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψετε είναι το γνωστό σε όλο τον κόσμο Ναυάγιο, μια γραφική παραλία στη βόρεια ακτή του νησιού, με καταγάλανα νερά.

Γαλάζιες Σπηλιές

Κοντά στο Ναυάγιο θα βρείτε και τις Γαλάζιες Σπηλιές με τα ονειρεμένα νερά, στο χρώμα του βαθύ μπλε, που είναι προσβάσιμες με καραβάκι.

Μαραθονήσι

Το Μαραθονήσι είναι ένα μικρό, ακατοίκητο νησί στον κόλπο του Λαγανά. Το σχήμα του μοιάζει με μια μεγάλη χελώνα, για αυτό και είναι γνωστό στο εξωτερικό και ως turtle island. Μοιάζει με εξωτικό νησί, γιατί συνδυάζει τη λευκή αμμουδιά με την έντονη βλάστηση.  Την παραλία του επισκέπτεται η διάσημη χελώνα Καρέτα- Καρέτα. Ο βυθός στο Μαραθονήσι είναι εκπληκτικός και κατάλληλος για κατάδυση.

Βασιλικός

Ο Βασιλικός είναι μια γραφική περιοχή νότια της Ζακύνθου. Η χερσόνησος του Βασιλικού είναι γνωστή για την φυσική της ομορφιά, το πολύ πράσινο, τα βουνά αλλά και τις πολλές παραλίες. Στην περιοχή του Βασιλικού υπάρχουν πολλές παραλίες, μερικές από αυτές είναι ο Γέρακας, το Πόρτο Ρώμα, το Πόρτο Ζόρο, η Μπανάνα και ο Άγιος Νικόλαος. Όλες οι παραλίες είναι αμμώδεις, με καθαρά νερά ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει το καλύτερο κέντρο κατάδυσης στο νησί και καθαρά νερά, ιδανικά για να εξερευνήσετε το βυθό.

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο στον Γέρακα

Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το κέντρο πληροφόρησης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου στον Γέρακα, όχι μόνο επειδή βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, αλλά και επειδή προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για την υπό εξαφάνιση χελώνα Καρέτα- Καρέτα. Χιλιόμετρα αμμουδιάς, εξωτικό τοπίο, ζεστά και ρηχά νερά. Σε αυτήν την παραλία φωλιάζει τα αβγά της η χελώνα Καρέτα- Καρέτα.

Μακρύς Γιαλός και τα Ξύγκια

Ο Μακρύς Γιαλός και τα Ξύγκια είναι δύο από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες της βορειο-ανατολικής Ζακύνθου με πολύ καθαρά νερά και γραφικό τοπίο. Και οι δύο παραλίες είναι σχετικά βαθιές και έχουν κυρίως βότσαλο. Τα νερά στην παραλία Ξύγκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και θεωρούνται ιαματικά. Δεν θα βρείτε πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά αξίζει να τις επισκεφτείτε για τη μοναδικότητα του τοπίου τους.

Πόρτο Λιμνιώνας

Στην παραλία Πόρτο Λιμνιώνας δεν θα βρείτε αμμουδιά, παρά μόνο βράχια, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να την εξερευνήσετε, καθότι είναι μία υπέροχη, βραχώδης παραλία, με άγρια ομορφιά στη δυτική πλευρά της Ζακύνθου και είναι ιδανικό μέρος για καταδύσεις. Αν δεν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε απλά με μια μάσκα και έναν αναπνευστήρα να θαυμάσετε τον πλούσιο βυθό της. Πρόκειται για ένα «παρθένο» μέρος που διατηρεί τη φυσική του ομορφιά. Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτήν την παραλία στην εκδρομή μας με ιδιωτικό σκάφος.

Μπόχαλη

Η Μπόχαλη είναι ένα χωριό στο όρος Λόφος Ζακύνθου και είναι το ιδανικό μέρος για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της Χώρας της Ζακύνθου. Έχει αρκετά καφέ-μπαρ και εστιατόρια, όπου μπορείτε να απολαύσετε παγωτό, καφέ, ποτό αλλά και παραδοσιακά γλυκά της Ζακύνθου, όπως τη «φρυγανιά». Η θέα από αυτό το μέρος είναι μαγευτική, ιδιαίτερα με τη δύση του ηλίου, ή αργά το βράδυ που η Χώρα Ζακύνθου είναι φωτισμένη. Εδώ θα βρείτε και το Ενετικό Κάστρο.

Η πόλη της Ζακύνθου

Η πόλη της Ζακύνθου (χώρα), καθώς είναι η πρωτεύουσα και το πολιτιστικό κέντρο του νησιού διαθέτει πολλά σημεία ενδιαφέροντος όπως το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Σολωμού και Κάλβου, την Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Κερί

Ιδανικό μέρος για να χαρείτε το ηλιοβασίλεμα και να απολαύσετε το δείπνο σας με θέα τη θάλασσα είναι το Κερί, το οποίο βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ζακύνθου! Αξίζει να δείτε το Φάρο Κερίου,  έναν πύργο  ύψους 9 μέτρων. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι εύκολη. Από το σημείο αυτό μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγευτικά και γραφικά ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο!

Με τόσα αξιόλογα και όμορφα μέρη, μια επίσκεψη στο νησί σίγουρα δεν είναι αρκετή!

Email. info@koukosloft.gr | Πλάνος, Τσιλιβί, Ζάκυνθος, Ελλάδα (ΤΚ 29100)

©koukosloft2024 | by Fortitude